KernTalenten

KernTalenten worden vastgesteld door vanuit de volwassen leeftijd terug te kijken op hoe en waarmee je als kind speelde en hoe leuk je dat vond. Een kind doet gewoon wat het leuk vindt en denkt daar niet over na, redeneert daar niet over. Een kind doet dus bijvoorbeeld creatieve dingen omdat het al creatief ís. Het vindt onbewust een weg om dat waar hij/zij plezier in heeft ook uit te leven. Het is gebleken dat hierin betrouwbare en blijvende informatie te vinden is over je aard, intrinsieke motivatie en potentieel in je volwassen leven.

Danielle Krekels deed deze ontdekking en ontwikkelde de jarenlange beproefde KernTalentenmethode. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Coretalents. 

KernTalenten kun je bezitten als sterk, half of klein en worden in de KernTalentenmethode -in een unieke, persoonlijke en individuele constellatie- vastgesteld. Alle KernTalenten werken op elkaar in en één bepaald KernTalent of cluster van KernTalenten kan dus niet los van de hele constellatie gezien worden. 

De KernTalenten gaan bijvoorbeeld over: naar buiten treden, sociale motivatie en teamplay, planning en organisatie, kennisverwerving, creativiteit, empathie, probleemoplossing, informatieoverdracht, initiatief nemen, autonomie en ondernemerschap, strategie en langetermijndenken, leiderschap, competitiviteit en doorzettingsvermogen, flexibiliteit. 

Een KernTalenten-analyse is op vele manieren inzetbaar bij het vinden van voldoening in je leven.
Voor wie?

  • Ben je uitgevallen in je werk/leven en wil je nu weten wat wel een passende omgeving/werk/invulling van je dag is voor jou?
  • Vind je bepaalde zaken in je werk erg leuk maar loop je teveel leeg op andere onderdelen, wil je meer inzicht hierin? 
  • Ben je herintreder maar weet je niet goed wat je zou willen gaan doen?
  • Is er nog iets (een kwaliteit) die je tot uitdrukking wil laten komen? Weet je niet precies te benoemen welke kwaliteit dat is?
  • Ben je mantelzorger en wil je meer balans in de zorg voor je naaste(n) en de zorg voor jezelf?

Sterke KernTalenten willen uitgeleefd worden. Dit geeft je een gevoel van zingeving en een waardevol leven.

  • Ben je een HSP en/of HB en voel je je verveeld of loop je vast in je baan of opleiding?
  • Ben of ga je met pensioen en weet je niet hoe je op een betekenisvolle manier vorm kan geven aan deze nieuwe levensfase?

Staat je situatie hier niet beschreven en wil je weten of een KernTalenten-analyse geschikt zou zijn voor jou? Neem dan gerust contact met mij op! Ik sta je graag te woord.


Vraag en antwoord

Ben je bang dat je je niet goed kunt herinneren waarmee je speelde vroeger?

Geen nood, vóór het analysegesprek krijg je een vragenlijst die je helpt om over je spel in de kindertijd na te denken. Daarnaast zal ik in het analysegesprek ook goed doorvragen op wat je deed. De ervaring leert dat je de dingen die je leuk vond om te doen je (weer) zult herinneren.

Is er een verband met KernTalenten en burn-out en bore-out?

Ja, er is zeker een verband tussen burn-out en/of bore-out en je KernTalenten. Hoe meer kleine KernTalenten je moet inzetten hoe meer energie dat kost. En als je daarbij ook nog eens weinig sterke KernTalenten inzet waardoor je weinig energie opdoet, ligt een burn-out op de loer. Daarnaast kan je in een bore-out terecht komen doordat je te weinig van je sterke KernTalenten inzet. Je zult je dan gaan vervelen (ook al werk je misschien heel hard). Het moeten onderdrukken van je sterke KernTalenten, ook als dat onbewust gebeurt, kost je ook veel energie. 

Hoewel ik geen coach ben kunnen we kijken vanuit jouw KernTalenten-constellatie naar hoe het komt dat je in een burn-out/bore-out terecht gekomen bent en hoe het in de toekomst te voorkomen is. Een KernTalenten-analyse kan een intensief proces zijn, het is dus van belang dat je na een eventuele burn-out over al wat meer energie beschikt voordat je aan een KernTalenten-analyse begint. Dank hierbij aan het reizen naar de afspraak en het analysegesprek dat 2 tot 2,5 uur duurt. Twijfel je hierover neem dan gerust contact op met mij om te overleggen.

Kan de KernTalenten-analyse met alleen de online vragenlijst gedaan worden?

Nee, dat is niet mogelijk. De ingevulde vragenlijst op zich zegt nog niets. De vragenlijst vormt de basis van de analyse uitgevoerd door een erkend KernTalent-analist aangevuld met een uitkomstgesprek en eventueel verdiepingsgesprekken met als resultaat een persoonlijke unieke KernTalenten-constellatie.