Over mij

Mijn naam is Janneke Kuijl. Ik ben KernTalenten-analist en NLP Practitioner. 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in persoonlijkheidsprofielen. Wat mij in de KernTalenten-methode aanspreekt is dat de KernTalenten vanuit je kinderspel én hoe leuk je dat vond, worden vastgelegd. Een kind denkt niet na over hoe hij/zij speelt. Het doet gewoon wat het leuk vindt om te doen en redeneert daar verder niet over. Daar blijken bijzondere inzichten over de volwassen leeftijd in verscholen te liggen.

Oorspronkelijk deed ik, vanuit advies uit een beroepskeuzetest, de opleiding tot activiteitenbegeleider. De opleiding zelf vond ik erg leuk, maar in de stages en het werk liep ik vast. Gedesillusioneerd besloot ik te stoppen met werken toen onze oudste zich aandiende. Ik dacht: als de kinderen naar school zijn ga ik weer werken. Maar ik had geen idee wat ik dan wél zou willen doen.

Na verloop van tijd bleken onze twee jongste kinderen autisme te hebben. Jarenlange intensieve zorg volgden en de middelste bleek ook een verstandelijke beperking te hebben. Zo werd ik mantelzorgouder. Ook ontdekte ik dat ik zelf hoogsensitief ben. De hele situatie zorgde ervoor dat ik in een burn-out en (zo weet ik nu) een bore-out terecht kwam.

Toen alles in rustiger vaarwater kwam en het beter ging met de kinderen besefte ik dat ik nog wat wilde met mijn leven. Ik deed een opleiding tot NLP Practitioner, een coaching-traject voor (hoog)begaafden en de KernTalenten-methode kwam op mijn pad. Door mijn eigen KernTalenten-constellatie begreep ik opeens waarom ik als activiteitenbegeleider vastliep in mijn werk. En ook hoe het kwam dat ik in een burn-out/bore-out terecht gekomen was. Daarnaast zag ik plotseling voor mij hoe ik wel werk met voldoening zou kunnen creëren. Er ging een vlammetje in mijn hart branden. Ik besloot om de opleiding tot KernTalenten-analist te doen en even later om zelfstandig ondernemer te worden. Ik had nooit eerder gedacht dat ik zoiets zou gaan doen.

Enkele van mijn kernwaarden zijn: zelfontwikkeling, zingeving, verbinding en vrijheid.

Mijn ervaringsdeskundigheid ligt op het gebied van HSP, (Hoog)Begaafdheid, Mantelzorger: (vanaf jonge leeftijd) kind van ouder met NAH en ouder van kinderen met extra (intensieve) zorgvraag. INFJ-er (Myers-Briggs, MBTI)

Ik ben zeer verrast en enthousiast over het feit dat de KernTalenten-methode zulke concrete, en voor ieder mens unieke antwoorden geeft op hoe je zingeving in je leven kan brengen. Mensen op deze manier verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling drijft mij. Ik nodig je van harte uit om met mij jouw unieke antwoorden te vinden!

Mijn missie: een leven lang blijven ontwikkelen

Mijn levensmissie: anderen verder helpen in hun ontwikkeling